Harcsafilé csõben sütve

nlc | 2006. November 15.

Hozzávalók:






• 80 dkg harcsafilé felszeletelve
• vöröshagyma
• 50 dkg főtt burgonya
• citrom leve
• fél citrom reszelt héja
• őrölt koriander, só, bors

A mártáshoz:

• 6 dkg vaj
• 6 dkg liszt
• 2 dl tej
• 2 dl főzőtejszín
• 3 tojássárgája
• 5 dkg kemény sajt
• 3 evőkanál tejföl
• egy kevés zsemlemorzsa

Elkészítés:

A harcsafilét pácold be a fűszerekkel (só, bors, őrölt koriander, citromlé, citrom reszelt héja). A burgonyát főzd meg egészben, majd karikára vágva helyezd el egy tűzálló tál alján. Fektesd rá a pácolt halat, és öntsd le híg Mornay-mártással: ehhez tűzön melegíts fel 6 dkg vajat, keverj hozzá 3 evőkanál lisztet, egyneműsítsd, majd keverj hozzá kb. 2 deci tejet. Forrald fel, és önts bele 2 deci főzőtejszínt és egy nagy maroknyi reszelt sajtot. A tűzről levéve hagyd egy kicsit hűlni ezt a mártást, majd add hozzá a 3 tojássárgáját 3 evőkanál tejföllel kikeverve. Ezzel a szósszal öntsd le a harcsát, és sütőben kb. 30 perc alatt süsd készre. A tetejét megszórhatod reszelt sajttal vagy zsemlemorzsával.

Exit mobile version