Hozzávalók:
vöröshagyma
50 dkg főtt burgonya
citrom leve
fél citrom reszelt héja
őrölt koriander, só, bors
A mártáshoz:
6 dkg vaj
6 dkg liszt
2 dl tej
2 dl főzőtejszín
3 tojássárgája
5 dkg kemény sajt
3 evőkanál tejföl
egy kevés zsemlemorzsa
Elkészítés:
A harcsafilét pácold be a fűszerekkel (só, bors, őrölt koriander, citromlé, citrom reszelt héja). A burgonyát főzd meg egészben, majd karikára vágva helyezd el egy tűzálló tál alján. Fektesd rá a pácolt halat, és öntsd le híg Mornay-mártással: ehhez tűzön melegíts fel 6 dkg vajat, keverj hozzá 3 evőkanál lisztet, egyneműsítsd, majd keverj hozzá kb. 2 deci tejet. Forrald fel, és önts bele 2 deci főzőtejszínt és egy nagy maroknyi reszelt sajtot. A tűzről levéve hagyd egy kicsit hűlni ezt a mártást, majd add hozzá a 3 tojássárgáját 3 evőkanál tejföllel kikeverve. Ezzel a szósszal öntsd le a harcsát, és sütőben kb. 30 perc alatt süsd készre. A tetejét megszórhatod reszelt sajttal vagy zsemlemorzsával.