Póréhagyma csõben

nlc | 2006. November 15.





Hozzávalók:


• egy nagy darab póréhagyma
• 3 dkg margarin
• 1 evőkanál liszt
• 2 dl tej
• 5 dkg tofu
• só, borsikafű, petrezselyem, szerecsendió
• 10 dkg füstölt sajt


Elkészítés:

A póréhagymát vágd fel nagyobb, kb. 10 cm-es darabokra, és kevés vízben főzd meg. A margarint melegítsd fel a liszttel, pirítsd össze, majd öntsd fel a tejjel. Szórd meg fűszerekkel, add hozzá a szétnyomkodott tofut, és főzd össze. Csepegtesd le a póréhagymát, fektesd egy jénai tálba. Öntsd rá a mártást, és szórd meg bőségesen reszelt sajttal. Tedd előmelegített sütőbe, amíg a sajt rápirul.

Exit mobile version