Világos csirkealaplé

nlc | 2006. November 23.





A világos csirkealaplevet nyers csontból készítjük, és kitűnő alap a világos, veloutéhez hasonló mártásokhoz, amelyeket a párolt csirkéhez
kínálunk. Enyhébb ízű, mint a sötét alaplé, és zavarosabb is, hiszen a zsír nincs kisütve a csontból. Mint ahogy a többi alapléhez, ehhez se adjunk sót vagy más erős fűszert. 

Hozzávalók kb. 1,5 l alapléhez:

• 1 kg nyers csirkecsont
• 3 l víz
• 1 hagyma, durvára vágva
• 1 póréhagyma, durvára vágva
• 1 répa, durvára vágva
• néhány szál petrezselyem


Elkészítés:






1. Tegyük a csontot egy levesesfazékba, és öntsük rá a vizet.
Forraljuk fel.

2. Szedjük le a tetejéről a habot, majd adjuk hozzá a zöldséget és a petrezselymet. Főzzük lassú tűzön, fedő nélkül 2 órát.

3. Szűrjük le egy edénybe, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, tegyük éjszakára a hűtőszekrénybe. Reggelre a zsír nagy része kiül a leves tetejére. Kanalazzuk le róla, majd forraljuk fel, és szedjük le a tetején keletkező habot. Ha újra
hűtőbe tesszük, mert később szeretnénk felhasználni, a leves kocsonyás állagú lesz.












Könyvet a fa alá!
Szakácsok könyve

A díjnyertes kiadvány négy kontinens 18 híres szakácsának receptjeiből válogat. A fázisfotók segítségével könnyen elsajátíthatjuk a legbonyolultabb fortélyokat is, tökéletesíthetjük meglévő ismereteinket, és a világ távoli tájainak konyhájával újíthatjuk, színesíthetjük saját repertoárunkat.

Rendeld meg most!



Exit mobile version