Fóliában sült csirkemell

nlc | 2007. Január 17.

Hozzávalók (2 személy részére):


• nagyobb csirkemellfilé
• kínai üvegtészta
• néhány szál újhagyma
• egy darab pirospaprika
• gyömbérgyökér
• 10-15 dkg zöldbab (franciabab)
• egy szójababcsíra-konzerv
• 3-4 evőkanál szójaszósz
• egy kiskanál szezámolaj, csípős Piros Arany
• 1 dl fehérbor, alufólia
• esetleg más zöldség tetszés szerint



Elkészítés:

Az üvegtésztát öntsd fel annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és áztasd benne addig, amíg megpuhul (kb. 10 perc). A csirkemellet vágd félbe. Vágd fel a zöldségeket, a hagymát karikára, a paprikát vékony csíkokra, reszelj le egy kevés gyömbért, és forgasd össze az üvegtésztával. A szójaszószt keverd össze kevés szezámolajjal és néhány cseppnyi Piros Arannyal. Ha szükséges, hígíthatod egy-két evőkanálnyi vízzel, majd ezt a szószt öntsd a zöldséges tésztára. Felezd el, és a fele csirkemellel tedd alufólia tasakba: egy hosszú (kb. 1 méteres fóliát) hajts félbe, majd azt is félbe, és a két oldalát hajtsd vissza néhányszor. Felül a nyíláson tedd be a zöldséget, a húst, és önts alá batyunként fél-fél deci fehérbort. Hajtsd be a tasak tetejét, és tedd a tepsire. Előmelegített sütőben, 200 fokon 20-25 perc alatt elkészül.

Exit mobile version