Blini

nlc | 2007. Január 31.

Hozzávalók:


• 10 dkg hajdinaliszt
• 10 dkg búzaliszt
• 2 dl tej
• 5 dkg vaj
• 2 dkg élesztő
• 1 dl tejföl
• 2 tojás
• csipetnyi só


Elkészítés:

A tésztához langyosíts meg 2 dl tejet 5 dkg vajjal, majd morzsold el benne az élesztőt, és hagyd állni, amíg az fel nem oldódik. Keverd össze a hajdinalisztet a búzaliszttel, sóval, tejföllel, 2 tojássárgájával és az élesztős tejjel. Hagyd egy óráig állni, keverd át a masszát, és legvégül add hozzá a tojások keményre felvert fehérjét. Tenyérnyi nagyságú, jó vastag palacsintákat süss belőle. Metélőhagymával ízesített tejfölös krémmel, olajos hallal, kagylóval, kaviárral, lazaccal tálalható.

Exit mobile version