Csõben sült palacsinta (spenótos és gombás töltelékkel)

de | 2007. Január 31.

Hozzávalók a tésztához:


• 20 dkg rétesliszt
• 2 db tojás
• 2 dl tej
• csipetnyi só
• 1,5-2 dl szénsavas ásványvíz
• 0,5 dl olaj

A spenótos töltelékhez:

• 25 dkg mirelit paraj
• 1 nagy fej vöröshagyma
• só
• vaj
• szerecsendió
• 10 dkg ricotta sajt
• 1 tojás
• kemény sajt

A gombás töltelékhez:


• 30 dkg gomba
• 1 nagy fej vöröshagyma
• só
• olaj
• pirospaprika
• kakukkfű
• 2 dl tejföl
• kemény sajt


Elkészítés:

A szokásos módon süsd ki a palacsintákat.
A spenótos töltelékhez kevés vajon párold meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a felengedett parajt, és párold együtt tovább. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Ha elkészült, keverd hozzá a ricotta sajtot és a tojást. Ezzel a krémmel töltsd meg a palacsintákat, fektesd őket tűzálló tálba, és szórd meg bőségesen reszelt sajttal. Sütőben kb. 15 perc alatt átsül.
A gombás töltelékhez kevés olajon párold meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a felszeletelt gombát, és párold tovább. Ízesítsd fűszerekkel, sóval, borssal, pirospaprikával, kakukkfűvel, mintha gombapaprikást készítenél. Ha elkészült, keverj hozzá 1,5 dl tejfölt. Töltsd meg a palacsintákat ezzel a gombás szósszal, tekerd fel (ajánlott a batyu forma), tedd tűzálló tálba, locsold meg a maradék tejföllel, és szórj rá reszelt sajtot. Előmelegített sütőben süsd át.

Exit mobile version