Céklasaláta pulykahússal

nlc | 2007. Február 12.

Hozzávalók 4 személyre:

egy kevés borecet
0,5 dkg cukor
10 dkg cékla
5 dkg pulykamell
5 dkg rukkola
1 dkg galambbegysaláta
4 tk dijoni mustár
0,2 dl olívaolaj
0,2 dl borecet
0,3 dkg juhsajt
1 tk só


Elkészítés:

A borecetet csipetnyi cukorral és sóval összekeverjük, majd felöntjük 2,5 dl vízzel. A mártást elosztjuk két kisméretű edényben és felforraljuk. Az egyik edénybe a meghámozott céklát, a másikba a pulykahúst tesszük.
A céklát puhára főzzük, majd hideg víz alá tartjuk addig, amíg engedi a színét. Kihűlve vékonyan felszeleteljük, és tálba rakjuk. A húst puhára főzzük, hűlni hagyjuk és felszeleteljük.
A kétféle salátát megmosva a céklához adjuk. Mustárból, olívaolajból és ecetből öntetet készítünk, beleforgatjuk a salátát és a tányérra rakjuk. Ráfektetjük a hússzeleteket és rámorzsoljuk a juhsajtot.



Tápértéke: 1774 kJ (422 kcal) / adag

Exit mobile version