Gombás pirítós salátával

nlc | 2007. Február 12.

Hozzávalók 4 személyre:

10 dkg fejes saláta
2 ág petrezselyemzöld
25 dkg koktélparadicsom
2 ek fehérborecet
cukor
3 ek olaj
1 csomó metélőhagyma
1,5 dkg krémföl
2 tk mustár
50 dkg csiperkegomba
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 szelet pirítós

bors



Elkészítés:

A paradicsomokat négyfelé vágjuk, a salátát kisebb darabokra tépkedjük. A petrezselyem leveleket lecsipkedjük a szárukról. Az ecetet 2 ek. vízzel, sóval, borssal és csipetnyi cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a 2 ek. olajat. A saláta hozzávalóit összekeverjük az így kapott mártással.
Felaprítjuk a metélőhagymát, aztán összedolgozzuk a mustárral és a krémföllel. Sóval, borssal és csipetnyi cukorral ízesítjük.
A gombát felszeleteljük, a vörös- és fokhagymát apróra felkockázzuk, majd a maradék olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a gombát és kb. 5 percig folyamatosan keverve aranybarnára sütjük. Ha kész, kivesszük a serpenyőből, és összekeverjük a krémföllel.
A kenyeret megpirítjuk, egyenként tányérra rakjuk, rátesszük a gombát és salátával tálaljuk.


Tápértéke: 1210 kJ (250 kcal) / adag

Exit mobile version