Pezsgõs csiga

nlc | 2007. Február 14.





Hozzávalók 10 darabhoz:

• 36 dkg liszt
• 3 tojás
• 1 evőkanál cukor
• 1 evőkanál vaj
• 0,8 dl pezsgő
• csipetnyi só
• a sütéshez olaj
• a szóráshoz porcukor


Elkészítés:

A lisztet és a sót a tálba szitáljuk, hozzámorzsoljuk a hideg vajat. A közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük a tojást, majd a cukrot és a pezsgőt is. Folpakba csomagolva fél órára a hűtőbe rakjuk.
A tésztát lisztezett deszkán összegyúrjuk, majd 6 mm vékonyra kinyújtjuk.
Derelyemetélővel 30 × 1,5 cm-es csíkokra vágjuk, a csíkokat hosszában félbehajtjuk és szorosan feltekerjük. Serpenyőben bő olajat forrósítunk, a csigákat 3-5 perc alatt ropogós barnára sütjük. Itatósra (szalvétára) szedve a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Közvetlenül fogyasztás előtt porcukorral vagy színezett kristálycukorral szórjuk meg.
Eltartható 1 napig.






Aprósütemények




1001 klasszikus recept

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás sütemény vagy az anyák napi sütemények közül. Akkor se keseredjen el, ha rossz napja volt: tréfás vagy épp színes aprósütemények, szeletek várják a kamrapolcon. A könyv könnyen követhető receptjei biztos, hogy utat találnak a szívéhez, a gyomrához, és nem utolsósorban megörvendeztetik a családot és a vendégeket is.

Kossuth Kiadó


Exit mobile version