Zöldséges árpakása

nlc | 2007. Február 28.

Hozzávalók:

• 1 bögre hántolt árpa
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 2-3 gerezd fokhagyma
• 1-1 szál apróra vágott sárgarépa
• fehérrépa
• só, oregánó, kakukkfű


Elkészítés:

Az árpát áztasd be néhány órára, majd kétszeres-háromszoros mennyiségű vízben főzd puhára. Mielőtt elkészülne, keverd hozzá a fűszereket. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és dinszteld meg rajta az apróra vágott hagymát, add hozzá a feldarabolt fokhagymát, a karikára vágott zöldségeket, és pirítsd-párold össze. Ha szükséges, 1-2 evőkanál vizet önthetsz alá. Majd ezt a zöldségragut keverd össze az árpával.

Exit mobile version