Harcsa bakonyi módra

nlc | 2007. Március 14.

Hozzávalók:


• 1 kg harcsafilé
• 2 evőkanál halászlésűrítmény vagy 1 db halászlékocka
• 0,5 dl fehérbor
• 10 dkg margarin
• liszt, pirospaprika, kakukkfű, oregánó, só, bors
• 1 dl tejföl


Elkészítés:

A harcsát vágd nagyobb szeletekre. A lisztet fűszerezd sóval, szerecsendióval, és forgasd meg benne a halat. Fektesd kivajazott tepsibe, tegyél rá vajdarabkákat, locsold meg kevés borral, és sütőben süsd át. Amíg sül (kb. 15-20 perc), készítsd el hozzá a mártást.
Vajon párolj meg egy fej apróra vágott hagymát, tegyél bele préselt fokhagymát. A gombát tisztítsd meg és vágd fel szeletekre, majd add a hagymához. Mikor megpirult, szórd meg egy evőkanál liszttel és öntsd fel kb. 2,5 dl halászlével (meleg vízben oldd fel a halászlékocka felét vagy tegyél bele 2 evőkanál halászlésűrítményt).
Amikor sűrűsödni kezd, szórj rá pirospaprika-őrleményt, fűszereket (bors, kakukkfű, oregánó, bazsalikom) ízlés szerint.
Legvégül tegyél bele egy tejfölös-lisztes habarást. A halszeleteket tedd bele a gombamártásba. Nokedlivel vagy petrezselymes rizzsel tálalható.

Exit mobile version