Hogyan készítsünk könnyű munkahelyi ebédet?
Az ebédválaszték ezekben az esetekben meglehetősen széles skálán mozog, mivel ebbe a kategóriába igazából bármilyen étel besorolható a megszokott párizsis zsemlétől a krémlevesen át a töltött káposztáig; csak csomagolás, szállítás és melegítés kérdése az egész.
Receptek a szendvicstől a sült rizottóig |
Néhány indok, hogy miért vigyük magunkkal ebédünket:
Könnyen igazítható az aktuális diétánkhoz, elkerülve ezzel a kényszeredett kalória-, szénhidrát- és zsírtartalom-számításokat a sarki büfében vagy a céges menzán.
Cégbarát és időkímélő megoldás. Nem kell a munkahelyi étterembe (le vagy föl) elmenni, készülni, kollégákkal ebédidőpontot egyeztetni, ott hosszas beszélgetésbe bonyolódva húzni az időt. Elég csak a mikróig, esetleg a kiskonyháig eljutni.
Kezdő és haladó kulináris élvezkedők előnyben. A többiek ebédjéről lehet tapasztalatokat gyűjteni, esetleg megkóstolni, ki hogyan készíti el és mit, folyamatosan frissíteni a receptgyűjteményt.
Csúcsidőben (kb. 1213 óra között) megússzuk az ebédért való hosszú sorban állást. És egyben megkíméljük magunkat abbéli csalódásunktól, hogy amit kiválasztottunk, az elfogy, mire sorra kerülünk.
Minek fizessünk olyanért máshol, amit mi magunk otthon jobban el tudunk készíteni?
Legfőbb hátránya: a cetlizés.
Erre több okból is szükség lehet:
Gyakoroljuk az El a kezekkel a szendvicsemtől típusú feliratokat, nehogy úgy járjunk, mint az a bizonyos Jóbarátok egyike, akinek megették a szendvicsét.
Ha megmarad az ebédből másnapra, írjunk rá dátumot, hogy három nap múlva már nehogy együnk belőle. (Nevet ilyenkor már nem fontos írni rá, mert így néhány hét múlva, amikor az egyik buzgó kolléga rendet rak a cég hűtőszekrényében, simán letagadhatjuk.)
Tonhalkrémes bagett Elkészítés: |