Sült, gombás rizottó

nlc | 2007. Március 28.

Hozzávalók:


• egy zacskó gyorsrizs
• 3 szelet gépsonka
• 2 fej gomba
• vaj
• 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
• 10 dkg reszelt sajt
• paradicsompüré
• petrezselyem, kakukkfű


Elkészítés:

A rizst tedd fel bő vízben főni. Kevés vajon forgasd át a kockákra vágott sonkát és a cikkekre vágott gombát. Ízesítsd sóval, petrezselyemmel, kakukkfűvel. Öntsd rá az elkészült, megpuhult rizst, forgasd át, és a felét szórd bele egy kivajazott, zsemlemorzsával meghintett jénai tálba. Szórd meg egy-két evőkanál paradicsompürével és reszelt sajttal. Erre újabb réteg kerüljön: rizs, paradicsompüré, reszelt sajt. Süsd előmelegített sütőben a sajt pirulásáig. Kockára vágva szeleteld.

Exit mobile version