Fûszeres csirkefasírt

nlc | 2007. Április 18.

• 500 g darált csirkehús
• 3 újhagyma, finomra vágva
• 20 g finomra vágott friss korianderlevél
• 2 fokhagymagerezd, összezúzva
• 3/4 teáskanál Cayenne-bors
• 1 tojásfehérje, kissé felverve
• 1 evőkanál olaj
• 1 citrom, félbevágva

1. Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra (gázsütőnél 2-3. fokozat). Keverjük össze a hozzávalókat, kivéve az olajat és a citromot, ízesítsük sóval, borssal, és formáljunk belőle 4 húspogácsát. Hűtsük be 20 percre főzés előtt.

2. Hevítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes láng felett, tegyük bele a húspogácsákat, süssük mindegyik oldalát 5 percig,
vagy amíg megbarnul és jól átsül.
3. Facsarjuk rá a citromlevet a megsült húspogácsákra, papírtörlőn itassuk le az olajat.











Tápérték adagonként: fehérje 25 g; zsír 12 g; szénhidrát 1 g; élelmi rost 1 g; koleszterin 105 mg; 895 kJ (215 kcal).
Megjegyzés: a kenyér csak tálalási javaslat. A megadott szénhidráttartalomba nem számoltuk bele.

ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 perc + 20 perc hűtés.
TELJES FŐZÉSI IDŐ: 10 perc.
MENNYISÉG: 4 adag.

 


 


 


 











A rendkívül sikeres TV Paprika-könyvek sorozatban megjelent kiadvány nem csupán a finom ízeket helyezi előtérbe, de szem előtt tartja azt is, hogy az étel egészséges is legyen – megőrizve ezzel karcsú vonalainkat.

Aréna 2000 Kiadó
www.arena2000.hu
Exit mobile version