Lisszaboni máj

nlc | 2007. Május 09.

Hozzávalók:


• 3 gerezd fokhagyma
• 2 babérlevél
• 70 dkg bárány- vagy borjúmáj vékonyan felszeletelve
• 1 dl száraz fehérbor
• 3 evőkanál borecet
• só, bors
• 5 dkg angolszalonna kockára vágva
• olívaolaj

Készíts pácot. Keverd össze a bort, a borecetet, préseld bele a fokhagymákat, fűszerezd sóval, borssal, babérlevéllel. A szeletekre vágott májat fektesd ebbe a pácba, és egy egész napig vagy legalább egy éjszakán át hagyd érlelődni a hűtőszekrényben.
Másnap vedd ki a májszeleteket a pácból, és konyhai papírkendővel töröld szárazra. Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, szórd bele a szalonnadarabkákat, majd tedd rá a májat, és mindkét oldalán néhány perc alatt süsd át. Amikor elkészült, vedd ki a serpenyőből a májat, és tartsd melegen. Öntsd a pácot a serpenyőbe, és forrald fel. A májat a páccal leöntve tálald.

Exit mobile version