Alma-banán duó túrókrémmel

nlc | 2007. Június 06.






Hozzávalók (4 személyre):

• 2 db alma
• 3 érett banán
• 20 dkg kék szőlő
• 15 dkg krémtúró
• 4 evőkanál tej
• 4 evőkanál méz
• ½ kiskanál őrölt fahéj
• 1 késhegynyi őrölt koriander
• apróra vágott mogyoró

Vágjuk kockára az almát, és szeleteljük fel a banánt. Mossuk és szemezzük le a szőlőt, a szemeket vágjuk ketté. Keverjük össze a háromféle gyümölcsöt, majd tálaljuk desszertestányérokban. Az öntethez keverjük össze a krémtúrót a tejjel, a mézzel, valamint az őrölt fűszerekkel. A kész szószt kanalazzuk a gyümölcssalátánkra, a tetejét pedig hintsük meg az apróra vágott mogyoróval.





Tipp: Az értékes tápanyagok és fontos vitaminok a gyümölcsök héjában, illetve a héj alatti rétegben találhatók. Ügyeljünk, hogy ezek ne vesszenek kárba, így az olyan gyümölcsöket, mint az alma, körte vagy barack, lehetőleg ne hámozzuk meg.  



Exit mobile version