Hozzávalók:
2 dl tej
4 dl tejszín
4 evőkanál levendulaméz
3 tojássárgája
3 evőkanál cukor
1 kiskanál vaníliaeszencia
Elkészítés:
Melegítsd fel a tejet, a tejszínt, a mézet és a vaníliát kis lángon, de ne hagyd felforrni. A tojássárgákat keverd habosra a cukorral, majd folyamatos kevergetés közben öntsd hozzá a tejes-tejszínes keveréket. Melegítsd együtt, amíg sűrűsödni, krémesedni kezd, majd hideg vízbe állítva hűtsd le. Tedd be a hűtőbe egy-két órára, majd a fagyigépbe.
Fagyigép nélkül: egy egész éjszakára hagyd a mélyhűtőben, közben egyszer-kétszer (főleg az elején) kevergesd át, hogy ne kristályosodjon.
Tipp: Érdemes úgy is kipróbálni, hogy a lehűtött tejszínt, habbá verve, csak a legvégén adod a sűrű, felfőzött tojásos krémhez.