Kínai uborkasaláta

nlc | 2007. Június 27.

Hozzávalók:


• 1 db kígyóuborka
• 1-1 db sárgarépa
• zöldpaprika
• egy doboz szójababcsíra
• 2 db paradicsom
• 2-3 gerezd fokhagyma
• 2-3 szál újhagyma
• 2-2 evőkanál szójaszósz
• szezámolaj
• 1 evőkanál fehérborecet
• késhegynyi csiliszósz


Elkészítés:

A kígyóuborkát vágd félbe, majd vékony hasábcsíkokra. A sárgarépát, paprikát, újhagymát ugyancsak csíkozd fel. A paradicsomok belsejét kapard ki, és tedd félre a szószhoz, húsát pedig darabold fel, és tedd a többi zöldséghez. Szórd rá a lecsepegtetett szójababcsírát is. A szószhoz keverd össze a szójaszószt, a fehérborecetet, a szezámolajat, add hozzá a paradicsom belsejét, egy-két gerezd zúzott fokhagymát és a csiliszószt.

Exit mobile version