Mozzarella-paprika saláta

nlc | 2007. Június 27.

Hozzávalók:


• 25 dkg mozzarella sajt
• 3 db piros kaliforniai paprika
• só, bors
• olívaolaj
• citromlé
• bazsalikom


Elkészítés:



A paprikát süsd meg a gáz tüzénél, néhány perc alatt mindkét oldalát. Vagy tedd be a sütőbe úgy 15 percre. Akkor jó, amikor a héja teljesen megbarnul. Ekkor – még melegen – tedd be egy műanyag (fagyasztáshoz használt) zacskóba, és hagyd benne legalább 10 percig, hogy a héja fellazuljon. Kapard le róla a barna héját, majd hámozd meg és vágd fel csíkokra a sült paprikát. Tedd egy tálra, szórd rá a mozzarellaszeleteket, és locsold meg az öntettel. Ehhez keverj össze fél kiskanál mustárt fél citrom levével (kb. 1 evőkanálnyi) és 3 evőkanál olívaolajjal. Ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal.

Exit mobile version