Hozzávalók:
1 db fejes saláta
2 db paradicsom
fél doboz brokkolicsíra
néhány szem fekete olajbogyó
10 dkg ementáli sajt
20 dkg feta sajt
175 g natúr joghurt
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
vékony szeletelt kenyér pirítósnak
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Egy serpenyőbe csöpögtess kevés olívaolajat, préselj rá két gerezd fokhagymát, és pírítsd meg rajta a vékony kenyérszeleteket. Majd vágd fel kockákra.
Egy tálba halmozd a zöldségeket: az apróra vágott salátalevelet, a brokkolicsírát, a gerezdekre vágott paradicsomot, az olívabogyót, és szórd rá a kockára vágott ementáli sajtot.
Az öntethez botmixer segítségével pürésítsd össze a joghurtot a feta sajttal és egy evőkanál olívaolajjal. Ha szükséges, ízesítsd sóval, borssal. Öntsd a salátára, és szórd meg a fokhagymás pirítóskenyér-darabkákkal.