Galette

nlc | 2007. Július 04.

Hozzávalók a tésztához:


• 25 dkg hajdinaliszt
• 1 egész tojás
• 5 deci tej
• csipetnyi só
• 4 evőkanál olvasztott vaj + 1 kiskanál a serpenyő kikenéséhez

A töltelékhez: tojás, 15 dkg gépsonka, 15 dkg sajt, vagy még több, ízlés szerint.
Készíts palacsintatésztát: keverd össze a lisztet, egy darab tojást, a tejet, az olvasztott vajat és az ásványvizet, sót. Tedd félre 30 percre pihenni. Vékonyan kivajazott serpenyőben süsd meg a palacsinta egyik oldalát, fordítsd meg, és üsd rá a tükörtojást. Amikor fehéredik, reszelj rá sajtot, szórd meg gépsonkacsíkokkal, süsd még kicsit tovább, majd batyuszerűen, négy oldalon hajtsd be, de a közepén látszódjon a töltelék.

Exit mobile version