(6 személyre)
3 evőkanál olívaolaj
½ kg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
1 marék menta apróra vágva
2 liter alaplé
1 fej vöröshagyma apróra vágva
só
bors
12 szelet bacon
1 pohár tejföl vagy joghurt
Olívaolajon a hagymát megfuttatjuk. Felöntjük, az alaplevet megforraljuk, és belerakjuk a mentát és a borsót. Az egészet 30 percig gyöngyöztetjük. Ez az idő pont elég ahhoz, hogy a borsó megpuhuljon. Ha ez kész, jöhet le a tűzről, mehet a tejföl, és jöhet minden elhagyhatatlan krémleves eszköze, a botmixer. Dolgozzuk meg nem túl erősen, a lényeg, hogy a tejföl és a borsó egy krémes állagot alkosson. Ha ez kész, forraljuk meg, és kész. Amíg a leves forr, a bacont pirítsuk meg egy kis olívaolajon, és tálalásnál rakjuk rá a leves tetejére.
Hihetetlen élmény, borsó, menta és a bacon találkozása.
Zene: Manic Street Preachers: Send Away The Tigers