Mentás zöldborsókrémleves baconnel

nlc | 2007. Július 12.

(6 személyre)

• 3 evőkanál olívaolaj
• ½ kg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
• 1 marék menta apróra vágva
• 2 liter alaplé
• 1 fej vöröshagyma apróra vágva
• só
• bors
• 12 szelet bacon
• 1 pohár tejföl vagy joghurt


Olívaolajon a hagymát megfuttatjuk. Felöntjük, az alaplevet megforraljuk, és belerakjuk a mentát és a borsót. Az egészet 30 percig gyöngyöztetjük. Ez az idő pont elég ahhoz, hogy a borsó megpuhuljon. Ha ez kész, jöhet le a tűzről, mehet a tejföl, és jöhet minden elhagyhatatlan krémleves eszköze, a botmixer. Dolgozzuk meg nem túl erősen, a lényeg, hogy a tejföl és a borsó egy krémes állagot alkosson. Ha ez kész, forraljuk meg, és kész. Amíg a leves forr, a bacont pirítsuk meg egy kis olívaolajon, és tálalásnál rakjuk rá a leves tetejére.








Hihetetlen élmény, borsó, menta és a bacon találkozása.

Zene: Manic Street Preachers: Send Away The Tigers
Exit mobile version