Csirkeraguleves gombával

nlc | 2007. Július 17.

Hozzávalók:

• fél csirkemell kicsontozva, apró kockákra vágva
• 1 sárgarépa
• 1 kis darab zeller
• 1 kis fej vöröshagyma
• 1 kisebb szál póréhagyma
• 2 nagyobb laska- (csiperke- vagy sampinyon-) gomba
• 2 dkg szójababcsíra
• 5 dkg laktózmentes margarin
• 2 meghámozott citromszelet
• laktózmentes tejföl
• 8 dl víz
• só
• tárkony
• 1 szem borókabogyó
• bors
• pár szem szemes bors
• 1 babérlevél
• 5 dkg levestészta

Elkészítési javaslat:
A margarinon futtasd meg az összevágott hagymát, majd a húst fehéredésig pirítsd benne. A répát, a póréhagymát és a zellert vágd fel nagyon vékonyra, a gombát apró kockákra. Add hozzá a szójacsírát, és pár percig pirítsd össze őket. Öntsd fel 8 dl vízzel, és fűszerezd. Főzd puhára a húst a citromkarikákkal. Ha kész, dobd bele a tésztát, és főzd még 5-10 percig.





Tipp:
Snidlinggel vagy petrezselyemzölddel díszítsd, és ízesítsd citromlével! Aki kér, tejfölt is kaphat hozzá.



Exit mobile version