Hozzávalók:
fél csirkemell kicsontozva, apró kockákra vágva
1 sárgarépa
1 kis darab zeller
1 kis fej vöröshagyma
1 kisebb szál póréhagyma
2 nagyobb laska- (csiperke- vagy sampinyon-) gomba
2 dkg szójababcsíra
5 dkg laktózmentes margarin
2 meghámozott citromszelet
laktózmentes tejföl
8 dl víz
só
tárkony
1 szem borókabogyó
bors
pár szem szemes bors
1 babérlevél
5 dkg levestészta
Elkészítési javaslat:
A margarinon futtasd meg az összevágott hagymát, majd a húst fehéredésig pirítsd benne. A répát, a póréhagymát és a zellert vágd fel nagyon vékonyra, a gombát apró kockákra. Add hozzá a szójacsírát, és pár percig pirítsd össze őket. Öntsd fel 8 dl vízzel, és fűszerezd. Főzd puhára a húst a citromkarikákkal. Ha kész, dobd bele a tésztát, és főzd még 5-10 percig.
Tipp: Snidlinggel vagy petrezselyemzölddel díszítsd, és ízesítsd citromlével! Aki kér, tejfölt is kaphat hozzá. |