Gombás rakott pulykamell

nlc | 2007. Július 17.

Hozzávalók:

• 2 szelet pulykamell
• 1 újhagyma
• 12 dkg gomba
• 1 újrépa
• 1 újgyökér
• fél zeller
• 3 ek. növényi főzőtejszín
• 10 dkg reszelt sajt
• tk. mustár
• liszt
• só
• bors

Elkészítési javaslat:

A kivert hússzeleteket sózd, borsozd, és forgasd meg lisztben. Kevés olajon hirtelen süsd ki, és jénai edénybe rakd le. A visszamaradt olajat kissé kipótolva a hagymakarikákat párold üvegesre, majd tedd bele a karikára vágott zöldségeket, és pár percig kevergetve süsd át, majd szórd bele a gombát. Fedő nélkül jól párold meg, majd add hozzá a mustárt és a tejszínt. Ezt a húsra öntsd rá, majd fedd be reszelt sajttal. 30 percig fólia alatt süsd, majd pár percig fólia nélkül is.





Párolt rizzsel és/vagy sült krumplival tálald!



Exit mobile version