Uborkakrémleves

nlc | 2007. Július 17.

(A könyv szerzőjének abszolút kedvence. Bár elég „perverzül” hangzik, érdemes megkóstolni. Még nem tapasztaltunk negatív kritikát, és nem azért, mert mérgező…)

Hozzávalók:

• 8 dl leves
• 45 dkg friss kígyóuborka
• 10 dkg laktózmentes margarin
• 2 dl laktózmentes tej
• 1 tojássárgája
• 1 dl növényi főzőtejszín (helyettesíthető laktózmentes joghurttal vagy tejföllel)
• 3 ek. liszt
• 1 csokor zöldhagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• fél citrom leve
• só
• bors

Elkészítési javaslat:

A levesbe rakd bele a megmosott, felszeletelt uborkát akár meghámozva, akár nem, vendégeid esetleges epeproblémáit figyelembe véve. A különbség leginkább a színében mutatkozik meg, ízben nem nagy az eltérés. A vajból világos színű rántást készíts, öntsd fel a levessel, add hozzá a felszeletelt uborkát. Tedd bele a fokhagymát (kivételesen héj nélkül). Főzd meg jól, és amikor kész, mixeld. Majd öntsd hozzá a tejet, és ismét forrald fel. Ízesítsd, majd add hozzá a tejszínt és a tojássárgáját, de már ne forrald fel. Tálaláskor szórd rá az aprított zöldhagymát és csepegtess rá pár csepp citromlét.





Tipp:
Pirított zsemlekockával tálald!

Fontos:
A leves felmelegítésekor ügyelj arra, hogy ne forrjon fel, mert a tojássárgája összefut benne, és darabos lesz. 



Exit mobile version