Csokoládés zselé kandírozott gyümölcsökkel

nlc | 2007. Július 18.

Hozzávalók:

• 15 dkg aszalt mangó és/vagy ananász
• 10 dkg étcsokoládé
• 4 dl tej
• 3 evőkanál cukor
• 1 kiskanál agar-agar vagy 1-2 evőkanál zselatinpor
• keserű kakaópor

Előkészület:


4 fagylaltoskehely aljára tegyél pár szem aszalt gyümölcsöt.
Tedd egy lábosba a darabokra tördelt csokoládét, a tejet, a cukrot, az agar-agart, és közepes lángon főzd addig, amíg a csokoládé felolvad. Forrald fel, és hagyd rövid ideig hűlni, majd még melegen öntsd az előkészített poharakba. Tedd a hűtőszekrénybe néhány órára. Tálaláskor szórd meg keserű kakaóporral. Ha többszínű réteget szeretnél kapni, akkor készíts fehér és tejcsokoládéból is egy-egy réteget (2,5-2,5 dl tej, fél kiskanál agar-agar hozzáadásával, cukor nem szükséges) a tálkába.

Exit mobile version