Tokaji aszús zselé

nlc | 2007. Július 18.

Hozzávalók:


• 250 g kék szőlő
• 5 dkg mazsola
• 6 lap zselatin
• 8 dl fehérbor
• 1 dl víz
• 2 dl tokaji aszú
• porcukor

A mazsolát áztasd be, a szőlőszemeket öntsd le lobogóan forró vízzel, hagyd állni néhány percig, majd szűrd le, és a szőlőszemek héját húzd le. A zselatinlapokat pár percig áztasd hideg vízbe. Melegítsd fel a fehérbort és a vizet, majd tedd bele a lecsöpögtetett zselatint. Öntsd hozzá a tokaji aszút, adj hozzá ízlés szerint egy-két evőkanál porcukrot. Poharakba oszd el a szőlőszemeket és a lecsöpögtetett mazsolát, majd öntsd rá a zselét. Tedd hűtőszekrénybe néhány órára.

Exit mobile version