Csirkés szendvics majonézes joghurtszósszal, friss salátaágyon

Szökrönyös Éva | 2007. Augusztus 01.

Hozzávalók 4 személyre:

• 4-6 darab pitakenyér
• 80 dkg felcsíkozott csirkemellfilé
• 1 adag rukola
• 1 adag madársaláta
• 3 db paradicsom
• 1 fej lila hagyma
• só
• bors
• sült húsok fűszerkeveréke

Elkészítés:
A csirkemellcsíkokat sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint fűszerezzük, majd egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A zöldségeket előkészítjük, a madársalátát és a rukolát megmossuk, a lila hagymát és a paradicsomot vékony cikkelyekre szeleteljük. Először a zöldségeket, majd az elkészült húst is pitákba tölthetjük. Ezután elkészítjük a majonézes joghurtszószt.


Majonézes joghurtszósz


Hozzávalók:
• 3 dl joghurt
• ½ ek. mustár
• 2 ek. napraforgóolaj
• 1 ek. fehérborecet
• 1 ek. citromlé
• 1 csokor apróra vágott petrezselyem
• só
• bors
• pirospaprika

Elkészítés: Végtelenül egyszerű, csupán keverjük össze a hozzávalókat, és fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és egy csipet őrölt pirospaprikával. Végül öntsük a húsos-zöldséges egyvelegre. Ezt a műveletet célszerű a szabadban végezni, így nem fog elázni a pitatészta, és mindenki kedvére locsolhatja a saját szendvicsét.
Tipp: A rozmaringgal fűszerezett pirított csirke mennyeien kombinálható uborkával és tormával is.

Exit mobile version