Áfonyatorta

nlc | 2007. Augusztus 15.

Hozzávalók:

• 25 dkg liszt
• 1 csomag sütőpor
• 2 csomag vaníliás cukor
• egy csipetnyi só
• 8 dkg cukor
• 1 dl olaj
• 2,5 dl tej
• 2 tojás
• 25 dkg friss vagy fagyasztott fekete áfonya

A tetejére: 10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj, 5 dkg cukor, 2 evőkanál liszt, 1 kiskanál fahéj

A tésztához keverd össze a lisztet a cukorral, sütőporral, vaníliás cukorral, olajjal, tejjel és tojással, és szórd bele a megtisztított áfonyát. Egy gyümölcstortaforma alját-oldalát kend meg vajjal és liszttel, majd öntsd bele a masszát.
A tetejére valókat egy robotgép segítségével keverd össze, és morzsold szét a massza tetején.
Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt elkészül.

Exit mobile version