Sajtos guacamole (avokádókrém)

nlc | 2007. Augusztus 22.
A mexikói ételek nagyon szeretik a csípõs ízvilágot. Ehhez a népszerû mártogatósrecepthez használhatsz csilikrémet vagy tabasco szószt ízlés szerint.

Hozzávalók:


• 2 db érett (illatos és puha) avokádó
• egy paradicsom
• egy fej vöröshagyma
• egy gerezd fokhagyma
• 1-2 evőkanál tejföl
• citrom
• csiliszósz
• reszelt sajt


Elkészítés:

Az avokádót vágd félbe, és egy kés vagy kanál segítségével emeld ki a magját. Hámozd meg a héját, a húsát előbb vágd nagyobb darabokra, majd egy villával törd össze. A paradicsomot és a hagymát vágd apró kockákra, a fokhagymát reszeld hozzá, és az egészet keverd az avokádóhoz. Locsold meg egy fél citrom levével, egy evőkanál tejföllel, fűszerezd sóval, és ha van otthon, egy evőkanálnyi friss, apróra vágott korianderrel, petrezselyemmel. Robotgép segítségével turmixold össze. Ezzel készen is van a guacamole, az avokádókrém. Szendvicskenyérre kenve, reszelt sajttal bőségesen megszórva tedd a grillezőbe addig, míg a sajt megolvad rajta. Ilyen egyszerű a sajtos változata.

Exit mobile version