Édes-savanyú sertés kókuszmártással

nlc | 2007. Szeptember 05.

Hozzávalók:


60 dkg kockára vágott sertéskaraj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál cukor
1 dl almaecet
1/2 kiskanál csiliszósz
1 kiskanál fekete bors
2 db babérlevél
2 dl kókuszkrém
5 dl húsleveslé
1 db papaja vagy
3 db sárgabarack, esetleg mangó, magozva, felszeletelve

A húst, a fokhagymát, a borsot, a paprikát, az ecetet, a cukrot és a babérlevelet keverd jól össze, és hagyd legalább két órán át állni. Ezután öntsd rá a húsleveslét és a kókuszkrémet. Lassú tűzön addig párold, míg a hús teljesen megpuhul. Ekkor vedd ki a szószból a húst, önts alá egy kevés olajat, és pirítsd barnulásig. Majd tedd vissza a szószba, add hozzá a felszeletelt gyümölcsöket, és melegítsd össze még legalább 10 percig.

Exit mobile version