Rizspapírtekercsek

nlc | 2007. Szeptember 05.

Hozzávalók:


• 10 dkg üvegtészta (rizstészta)
• 1 csomag kerek rizspapírtészta
• 1-1 evőkanál rizsecet, szójaszósz
• halszósz
• fél kígyóuborka
• 25 dkg darált pulykahús
• só, bors



Az üvegtésztát áztasd forró vízbe, majd amikor megpuhult, tésztaszűrőn keresztül csepegtesd le. Locsold meg a rizsecettel, a szója- és halszósszal, keverd hozzá a kevés vajon készre párolt, sóval, borssal ízesített, kihűlt pulykahúst. A rizspapírt néhány percre áztasd be meleg vízbe, mikor megpuhul, fektesd egy tiszta konyharuhára, hogy a nedvesség felszívódjon. Tegyél rá kevés tölteléket: húsos üvegtésztát, hosszában vékony csíkokra vágott uborkaszeleteket, és szorosan tekerd fel. Készíts hozzá valamilyen mártogatóst, vagy falatonként forgasd meg egy kevés szójaszószban.

Exit mobile version