Citromkrémes máktorta

nlc | 2007. Szeptember 10.

Hozzávalók:


• 20 dkg cukor
• 6 dkg vaj
• 3 tojás
• 1 csomag vaníliás cukor
• fél citrom reszelt héja
• 15 dkg darált mák
• 20 dkg liszt
• 1 csomag sütőpor
• 6 evőkanál tej

A citromkrémhez:

• 25 dkg szoba-hőmérsékletű, puha margarin
• 2 citrom leve és reszelt héja
• 12,5 dkg porcukor


Elkészítés:

A vajat, a cukrot és a tojást egy robotgéppel keverd habosra. Add hozzá a vaníliás cukrot, a darált mákot és a citrom reszelt héját, a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet.
A mákos masszát öntsd egy vajjal kikent tortaformába, és előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt süsd készre.
A krémhez a puha margarint és a porcukrot keverd krémessé, közben keverd bele a citromok reszelt héját és kifacsart levét.
A kihűlt tortát vágd félbe, töltsd meg a krém felével, majd a tetejét és az oldalát is kend meg a krémmel.

Exit mobile version