Diós csokoládétorta

nlc | 2007. Szeptember 10.

Hozzávalók:


• 7 db tojás
• 17 dkg cukor
• 17 dkg darált dió
• 2 evőkanál kakaó
• 2 evőkanál rétesliszt
• ½ kiskanál sütőpor

A diókrémhez:

• 15 dkg porcukor
• 15 dkg darált dió
• 15 dkg puha margarin
• 1 dl tej
• 3 evőkanál rum

A piskótához verd fel a tojásfehérjét félkemény habbá, amikor már kemény, de még lazább állagú, akkor szórd bele a cukrot, és verd fel jó sűrűvé a habot, hogy a kanál megálljon benne. Ekkor add hozzá egyenként a tojások sárgáját, szórd bele a darált diót, a kakaóport és a szódabikarbónával elkevert réteslisztet. Tedd be előmelegített sütőbe, és süsd úgy 30 percig (az első 5 percben magasabb hőfokon, majd csökkentsd takaréklángra). Végezz tűpróbát a vége felé, ha a tészta nem ragad a tűre, akkor kész a piskóta. Nyitott sütőajtóban hagyd kihűlni.
A diókrémhez a darált diót a tejjel főzd sűrűre. Amíg hűl, egy robotgéppel keverd habosra a margarint a cukorral, öntsd hozzá a rumot, majd keverd simára a diókrémmel.
A piskótát vágd félbe, töltsd meg a krém felével, a maradékot pedig kend a tetejére és az oldalára. Díszítésül megszórhatod darált dióval.

Exit mobile version