Kókusztorta

nlc | 2007. Szeptember 10.

Hozzávalók a piskótához:


• 5 tojás
• 3 evőkanál víz
• 10 dkg cukor
• 10 dkg rétesliszt
• egy citrom reszelt héja
• 10 dkg kókuszreszelék

A krémhez:
• 3 dl tej
• 2 evőkanál liszt
• 10 dkg puha margarin
• 10 dkg porcukor
• 5 dkg kókuszreszelék

A tojásfehérjéket a vízzel és a cukorral verd fel kemény habbá. Egyenként keverd hozzá a tojássárgákat. Könnyedén forgasd össze a kókuszreszelékkel, a liszttel és a citrom reszelt héjával. Előmelegített sütőben alacsony hőfokon süsd meg.
A krémhez a tejet keverd csomómentesre a liszttel, és alacsony lángon főzd sűrű krémmé. A margarint keverd habosra a cukorral, add hozzá a kihűlt krémet, és keverd bele a kókuszreszeléket.
A kihűlt tortát vágd félbe, töltsd meg a krém felével, majd a tetejét és az oldalát is kend meg a krémmel. Díszítsd kókuszreszelékkel.

Exit mobile version