Kókuszos-meggyes túróbomba

nlc | 2007. Szeptember 20.

Hozzávalók:


• 50 dkg félzsíros tehéntúró
• 0,5 dl tejszín
• 8 + 3 evőkanál porcukor
• citrom reszelt héja
• kimagozott meggybefőtt
• 2-3 evőkanál kekszmorzsa (esetleg megmaradt süteménytörmelék vagy 1-2 db babapiskóta)
• egy csomag kókuszreszelék

A túrót törd át, hogy könnyebb állagú legyen, majd keverd össze 8 evőkanál porcukorral, a tejszínnel, a citrom reszelt héjával és annyi kekszmorzsával, hogy megdolgozható, jól formázható alapot kapj. (A kekszmorzsát házilag úgy készítheted, ha a babapiskótát, kekszet vagy házi piskótát diódarálóba teszed vagy kávédarálóban megdolgozod.) Vegyél ki ebből a masszából egy diónyit, nyomj a közepébe meggyszemet, burkold be a túróval, formázd gömbölyűre, majd forgasd meg a maradék porcukorral elkevert kókuszreszelék keverékében.

Exit mobile version