Céklás rizottó

nlc | 2007. Szeptember 26.

Hozzávalók:


• 25 dkg rizs
• 30 dkg cékla
• 2-3 evőkanál olaj
• 1 db hagyma
• 2 db fokhagyma, só, bors
• 1 csokor zöldpetrezselyem, vaj
• 125 g apró mozzarellasajt-golyók
• 10 dkg dió, durvára törve
• 1 liter húsleveslé (kockából is lehet)

Előkészületek: A céklákat héjastul főzd puhára, majd tisztítsd meg, és vágd fel apró kockákra vagy csíkokra. A diót pirítsd meg egy száraz serpenyőben. A rizst kétszer-háromszor mosd át hideg vízben.
Egy lábosban kevés olajon párold meg az apróra vágott vöröshagymát, majd add hozzá a fokhagymát és a rizst, és úgy 4-5 decit az alapléből. Hagyd, hogy párolódjon és puhuljon benne a rizs, közben azért néha kevergesd át. Ha elfőne a folyadék, és még nem puhult meg a rizs, akkor egészítsd ki még húslével. Amikor a rizs teljesen megpuhult, keverd bele a céklát, szórd meg petrezselyemmel, dobd rá a mozzarella sajtot, és tálaláskor hintsd meg a pirított dióval.

Exit mobile version