Zöld rizottó

nlc | 2007. Szeptember 26.

Hozzávalók:


• 20 dkg friss spenót (vagy fagyasztott leveles spenót)
• egy csokor bazsalikom
• 1 fej vöröshagyma
• vaj
• 1 bögrényi rizs (2,5 dl-es)
• 0,5 liter húsleveslé
• 1 evőkanál puha vaj
• parmezán, fél citrom

A spenótot az alapos tisztítás után aprítsd fel, és a bazsalikommal, az apróra vágott vöröshagymával, valamint a puha vajjal turmixold össze.
A rizst mosd át kétszer-háromszor hideg vízben, majd leszűrve öntsd egy nagyobb serpenyőbe, add hozzá a zöld pürét és a húsleveslét, és főzd addig, amíg a rizs megpuhul. A főzés elején tegyél rá fedőt, forrald fel, majd csökkentsd a lángot. Ezután gyakori kavargatás mellett, fedő nélkül párold puhára. Tálalás előtt csöpögtess rá egy kevés citromlevet, és szórd meg reszelt parmezánnal.

Exit mobile version