Hozzávalók:
20 dkg friss spenót (vagy fagyasztott leveles spenót)
egy csokor bazsalikom
1 fej vöröshagyma
vaj
1 bögrényi rizs (2,5 dl-es)
0,5 liter húsleveslé
1 evőkanál puha vaj
parmezán, fél citrom
A spenótot az alapos tisztítás után aprítsd fel, és a bazsalikommal, az apróra vágott vöröshagymával, valamint a puha vajjal turmixold össze.
A rizst mosd át kétszer-háromszor hideg vízben, majd leszűrve öntsd egy nagyobb serpenyőbe, add hozzá a zöld pürét és a húsleveslét, és főzd addig, amíg a rizs megpuhul. A főzés elején tegyél rá fedőt, forrald fel, majd csökkentsd a lángot. Ezután gyakori kavargatás mellett, fedő nélkül párold puhára. Tálalás előtt csöpögtess rá egy kevés citromlevet, és szórd meg reszelt parmezánnal.