Gombócok egykor és ma

nlc | 2007. Október 10.
Ha belekezdesz ebbe a gasztronómiai kézmûveskalandba, remélhetõleg nem jársz úgy, mint a népszerû csokievõ pufók madár, Gombóc Artúr, aki az édességhabzsolásban nem ismert mértéket.

Nem is gondolnád, hogy a gombócgyártás mennyire izgalmas, változatos és szórakoztató program tud lenni. Csak bele kell lendülnöd, és máris túllépsz a hagyományos szilvás és túrógombóc receptjén. Persze azért ezeket sem árt ismerni az alapozáshoz!
A lehetőség mindenki számára nyitva van, hogy kedvére megalkossa gombócai vadiúj töltelékét. Legyen az csokis, marcipános, gesztenyés, nem kell más hozzá, csak egy kis kreativitás, jókedv és két ügyes tenyér.












Receptek:


Gesztenyével töltött túrógombóc
Gőzgombóc mákkal
Marcipánnal töltött gombóc
Túrógombóc
Gesztenyével töltött túrógombóc



Exit mobile version