Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
40 dkg marhalapocka vagy -comb
15 dkg kolozsvári szalonna
2 db nagyobb burgonya
25 dkg zöldbab
1 kis doboz tejföl
1-2 babérlevél
1 evőkanálnyi majoránna
1 kiskanál tárkony
1 csokor friss kapor
1-2 húsleveskocka
1 evőkanál pirospaprika, só, bors
Az összevágott vöröshagymát párold üvegesre egy kevés zsiradékon, majd add hozzá a szétnyomkodott fokhagymát, és szórd meg egy kanálnyi őrölt pirospaprikával. Erre az alapra dobd rá a nagyobb kockákra (kb. 3 centiméteres) vágott húst, és kevergetve pirítsd fehéredésig.
Szórd meg a fűszerekkel (majoránna, tárkony, só, bors, babérlevél), és önts alá nagyon kevés (úgy 1-2 deci) vizet, és fedő alatt, lassú tűzön párold puhára. Ekkor öntsd fel 1,5 liter vízzel, dobj bele 1-2 darab húsleveskockát, és add hozzá a zöldségeket: a kockára vágott burgonyát és a zöldbabot. Főzd addig, amíg a zöldségek is megpuhulnak benne. Készíts habarást 2 evőkanál tejföl + 1 kiskanál liszt elkeverésével, és csorgasd bele a levesbe. Hagyd rottyanni egyet, és máris tálalhatod. Tálaláskor tehetsz hozzá még egy kevés tejfölt, és megszórhatod friss kaporral.