Zöldséges hajdinaleves

nlc | 2007. Október 17.

Hozzávalók:


• 1 csésze hajdina
• 1 nagyobb burgonya
• 2 szál sárgarépa
• 1 petrezselyemgyökér
• fél zellergumó
• egy maroknyi zöldborsó
• 1 közepes fej hagyma
• negyed szál lángolt kolbász
• só
• tejföl
• liszt
• pirospaprika

Előkészületek: áztasd be hideg vízbe a hajdinát, tisztítsd meg és vágd fel a zöldségeket, karikázd fel a kolbászt.
Kevés olajon párold meg a felaprított vöröshagymát, add hozzá a többi zöldséget, és párold-pirítsd tovább őket. Öntsd fel egy liter hideg vízzel, és add hozzá a hajdinát is. Amikor minden hozzávaló megpuhult, keverd bele a kolbászt, főzd együtt egy rövid ideig, majd rántsd be paprikás rántással: ehhez kevés zsiradékon pirítsd meg a lisztet, és szórd rá a paprikát, majd keverd csomómentesre kevés vízzel és leveslével. Habverő segítségével dolgozd bele a levesbe.

Exit mobile version