Liszt nélküli vaníliás túrótorta

nlc | 2007. Október 31.

Hozzávalók:


• 500 g zsíros tehéntúró
• 1 csomag vaníliaízű pudingpor
• 175 g tejföl
• 120 g cukor
• 2 csomag vaníliás cukor
• 4 tojás
• 1 deci tej
• 1 deci étolaj
• 1 citrom reszelt héja

Kerek, kapcsos tortaforma, 20 cm-es

A tojásokat válaszd szét, és a habját verd fel keménnyé.
Robotgéppel keverd össze a túrót, a pudingport, a tejfölt, a cukrot, a tojássárgákat, az olajat és a tejet, majd forgasd bele a tojások keményre vert habját, és reszeld bele a citrom héját.
A tortasütő alját kend ki vajjal és liszttel, öntsd bele a masszát, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd készre. A sütési idő kb. 1 óra, ha a teteje nagyon pirulna, akkor a félidő után letakarható egy alufóliával.
Hagyd teljesen kihűlni, tálalás előtt hintsd meg a tetejét porcukorral.

Exit mobile version