Zsemlegombóc-knédli

nlc | 2007. December 04.

Hozzávalók:

35 dkg rétesliszt
2 tojás
2,5 dl tej
5 dkg margarin
2 kiskanál só
2 darab zsemle

A zsemléket vágd fel apró kockákra, és száraz serpenyőben pirítsd aranyszínűre. Egy robotgép segítségével kezdd el összedolgozni a hozzávalókat: a lisztet a sóval, a tojásokkal, a margarinnal, majd adagold hozzá a tejet is. A tésztát alaposan dolgozd össze, majd szórd bele a zsemlekockákat. Nyújtódeszkán gyúrd át, majd formázz belőle 4 darab kisebb cipót.
Egy nagy lábosban tegyél fel bőségesen vizet forralni, majd óvatosan tedd bele a knédlit. Fakanállal egy kicsit piszkáld fel a lábos aljáról, hogy ne ragadjon oda. Félig lefedve 20-25 percig főzd készre. Fogvájóval szúrd meg, ha nem ragad hozzá a gombóc, akkor már elkészült.

Exit mobile version