Gyömbéres püspökkenyér

nlc | 2007. December 12.

Hozzávalók:

20 dkg margarin
22,5 dkg nádmelasz (vagy barna cukor) + 5 dkg barna cukor
35 dkg liszt
1 kiskanál szódabikarbóna
2 kiskanál őrölt gyömbér vagy friss reszelt gyömbér
egy narancs reszelt héja
1,5 dl tej
2 tojás
közepes méretű püspökkenyérforma

A nádmelaszt, a barna cukrot és a vajat alacsony hőfokon olvaszd össze, de ne forrald fel! Majd tedd félre hűlni.

A lisztet keverd el a gyömbérrel, a szódabikarbónával és a narancs reszelt héjával. A tejjel keverd össze a tojásokat, és add hozzá a vajas-nádmelaszos masszát is. Majd ezt a folyékony masszát dolgozd össze a fűszeres liszttel.

Előmelegített sütőben süsd 5 percig közepes, majd a továbbiakban alacsonyabb hőfokon tűpróbáig, kb. 50 percig.

Exit mobile version