Narancsos-gyömbéres-datolyás muffin

nlc | 2007. December 12.

Hozzávalók:

12,5 dkg finomliszt
12,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
15 dkg barna cukor
fél kiskanál só
1 kiskanál fahéj
1 kiskanál gyömbérpor
2 narancs leve és reszelt héja
150 ml joghurt
6 dkg vaj megolvasztva
2 tojás
10 dkg aszalt datolya

A datolyát öntsd fel kevés vízzel, főzd puhára, majd botturmix segítségével pürésítsd.

Keverd össze a tészta száraz alapanyagait: a kétféle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket. Reszeld hozzá a narancsok héját. A tojásokat dolgozd össze a cukorral, a narancs levével, az olvasztott vajjal és a joghurttal, majd keverd össze a fűszeres liszttel. Legvégül forgasd bele a datolyapasztát.

Kanalazd a masszát a muffinformák 2/3-áig, és előmelegített sütőben süsd tűpróbáig, kb. 25 percig.

Exit mobile version