Szójavagdalt

nlc | 2008. Január 09.

Ovo-lakto vegetáriánusok is fogyaszthatják, mivel a tojásfogyasztás náluk megengedett.

Hozzávalók:

15 dkg zabpehely
15 dkg szójagranulátum
1 tojás
5 gerezd fokhagyma
fél kiskanál Vegeta
1 kiskanál fűszerpaprika
1 kiskanál köménymag
1 kiskanál tárkony, köménymag
1 csokor petrezselyemzöld
3-4 evőkanál napraforgóolaj

A szójagranulátumot öntsd le annyi langyos vízzel, hogy kétujjnyira ellepje, és fűszerezd Vegetával. Legalább fél órára tedd félre, ezalatt a szója magába szívja a vizet.
A zabpelyhet kevés vízben főzd puhára. A megpuffadt szójagranulátumból kézzel nyomkodd ki a vizet, és keverd össze a zabpehellyel. Ízesítsd összepréselt fokhagymával, köménymaggal, fűszerpaprikával, tárkonnyal, apróra vágott petrezselyemzölddel. Add hozzá a tojást és az olajat, majd dolgozd össze.
Egy kisebb püspökkenyérformát kenj ki olajjal és zsemlemorzsával, és öntsd bele a szójás masszát.
Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sül.
Amikor kihűlt, fordítsd ki a formából, és tálald felszeletelve.

Exit mobile version