Csokoládés-chilis muffin

nlc | 2008. Január 30.

Hozzávalók:

20 dkg liszt,
1 kiskanál sütőpor,
3 púpos evőkanál keserű kakaópor,
1 mokkáskanál só,
15 dkg barna cukor,
2 cm-es piros chilipaprika,
2 tojás,
1 dl olaj,
1, 5 dl tej,
100 g étcsokoládé.

 

Előkészületek: a chilipaprikát csumázd ki és vágd fel apróra. Az étcsokoládét törd apróra.

 

Keverd össze a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a sót és a cukrot. Add hozzá a darabokra zúzott étcsokoládét és a chilipaprikt is. Egy tálba keverd össze a tojást, az olajat és a tejet, majd öntsd a száraz hozzávalókhoz. Fakanállal keverd össze, néhány laza mozdulattal. Nem kell a tésztát teljesen simára keverni!

A muffinformát béleld ki papírkapkosarakkal (ha szilikonos akkor nem kell!) és kétharmadáig kanalazd bele a masszát.

Süsd előmelegített sütőbe kb. 180-200 fokon 15-20 percig.

Exit mobile version