Karfiolkrémleves almával

Dal „Jani” Biondo | 2008. Március 11.

Hozzávalók:

 

• 1 kg karfiol

• 1/2 kg alma kockára vágva
• fél fej vöröshagyma apróra vágva
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 kis pohár tejföl
• 50 g vaj
• 3 löket olívaolaj
• 2 kiskanál majoránna
• só-bors

 

 

A vaj-olaj keveréket felmelegítjük, és megpároljuk rajta a hagymát. Felmelegítjük a levest, és ráöntjük a hagymára. Beleszórjuk a karfiolt és az almát, és lassú tűzön gyöngyöztetjük 15 percet (ennyi idő elég a karfiolnak, hogy megpuhuljon). A tejfölbe kanalazzunk egy kis levest, keverjük össze, és mehet vissza a lábosba, szórjuk még bele a majoránnát. Botmixerrel zúzzuk szét alaposan, sóval-borssal véglegesítsük az ízeket, és melegítsük fel, de ne forrjon fel.

 

Tálalásnál díszíthetjük egy kis színes borssal.

Jó étvágyat!

Exit mobile version