1. Örömteli nap
Hozzávalók:
Grillázs:
20 dkg kristálycukor
10 dkg szezámmag
fehércsokoládé
étcsokoládé
8 fürt ribizli
6 eperszem
12 málnaszem
4 áfonyaszem
citromfűlevél
60 dkg Carte d’Or Vanília jégkrém
Elkészítés:
Grillázsdísz: a kristálycukrot aranysárgára olvasztjuk, fakanállal belekeverjük a szezámmagot. Még melegen vékonyan egy vajazott fémlapra simítjuk, és hosszúkás, hegyes szélű cikkekre vágjuk. Alul és fölül kis lyukat szúrunk rajta, majd enyhén meghajlítjuk, és az élére állítva hagyjuk mgkeményedni.
Csokoládédísz: A fehér és az étcsokoládét felolvasztjuk. Az étcsokoládét egy fémlapra hosszában rákenjük, majd egy széles fejű villával csíkokat húzunk bele, és a csíkokat a fehér olvasztott csokoládéval vékonyan kitöltjük. Dermedés után hosszú pengéjű kés laposan tartott élével felpöndörítjük. Ezáltal hosszúkás rudakat kapunk.
A gyümölcsöket megmossuk.
Találás:
A 3 jégkrémgombócot a tányér közepére egymás mellé helyezzük. Ribizlivel, málnával, eperrel díszítjük. A grillázsdíszt csokoládérúddal átfűzve a tetjére helyezzük, egy szem áfonyával együtt. A citromfűlevelet az oldalához illesztjük.
2. Dupla vanília
Hozzávalók:
20 dkg vajas tészta (készen kapható)
15 dkg étcsokoládé
15 dkg narancs (Kb.1 db)
5 dkg hidegen készíthető vanília pudingpor
1 dl tej
4 dkg friss málna
2 evőkanál málnaszirup (készen kapható, de használható helyette málnaszörp is vagy málna összezúzva cukorral kikeverve)
20 dkg Carte d’Or Vanília jégkrém
Elkészítés:
A vajas tésztát vékonyra nyújtjuk, egy tepsibe fektetjük, villával megszúrkáljuk, és előmelegített sütőben kisütjük. Miután kihűlt, 4*4 centis kockákra vágjuk. A csokoládét felolvasztjuk és celofánra kenjük, majd 2*5 centis tornyokat vágunk ki belőle, melyek közepét 3 helyen kilyukasztjuk. A csokoládé fennmaradó részéből csokoládélapocskákat vágunk ki. A narancsot meghámozzuk, gerezdekre szedjük, a hártyákat is eltávolítjuk róla.
A krémport a tejjel kikeverjük, majd a vajas tésztakockára 3*2 kis gömböt nyomunk belőle. Ebből 8 darabot készítünk.
Tálalás:
A vanília jégkrémet a tányér bal felső részébe helyezzük, félkörben elérakjuk a porcukorral meghintett málnaszemeket. Egy-egy csokoládétornyocskát nekitámasztunk, 3-3 gerezd narancsot legyező alakban mellé teszünk. A vajas tésztás vaníliás kockákból kettőt eltolva egymás tetéje helyezünk, és a málna elé tesszük. A csokoládélapokból hármat a vanília kocka mellé ültetünk.
3. Csokoládés tejeskávé madártej jégkrémmel
1,5 dl főzött kakaó
1,5 dl tejeskávé
1,5 dl madártej habgaluskával
2 evőkanál karamell cukor (megolvasztott cukorból fóliára csurgatott karamelrácsot készítünk)
12 dkg őszibarackbefőtt
4 dkg étcsokoládé
20 dkg Carte d’Or Madártej jégkrém
Elkészítés:
Egy hosszú vékony pohár aljába töltjük a kakaót, rá a tejeskávét, a tetejére a madártejet, majd rátesszük a habgaluskát. A karamell cukorból (megolvasztott cukor) fóliára csurgatott rácsot a habba helyezzük. Az őszibarackot kockákra vágjuk.
Tálalás:
Egy hosszúkás tál közepére helyezzük a madártej jégkrém gombócot, mögé csurgatott karamellcukor és csokoládéspirál kerül. A gombóc elé evőkanállal karamell szószt csurgatunk, és beleszórjuk az őszibarackdarabokat. A tányér végébe rakjuk az üvegpohárban elkészített csokoládés kávét.
4.Három íz harmóniája
Hozzávalók:
Omletthez:
4 tojás
8 tojássárgája
20 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál reszelt citromhéj
16 dkg liszt
4 dkg vaníliás pudingpor
Citromfűlevél
10 dkg almabefőtt kockákra vágva
10 dkg barackbefőtt kockákra vágva
0,5 dl barackbefőtt-lé
1 dl pezsgő
Bazsalikom
Mentalevél
20 dkg Carte d’Or Rákóczi túrós jégkrém
20 dkg Carte d’Or Eszterházy szelet jégkrém
20 dkg Carte d’Or Zserbó szelet jégkrém
Elkészítés:
A kockákra vágott gyümölcsöket az összeforralt baracklé és pezsgő keverékébe forgatjuk, és hagyjuk benne állni. A felfőzőtt lében a fűszerleveleket is megforgatjuk, majd kristálycukorral beszórjuk őket.
Omlett: a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal vízgőzön felmelegítjük, majd állandóan kevergetve kihűtjük, és habbá verjük. A lisztet és a pudingport összeszitáljuk, és a kihűlt masszába keverjük. A masszát szilikonpapírral bélelt 20*30-as tepsibe simítjuk, és 50 °C-os sütőben aranysárgára sütjük. Amikor kihűlt, 5 centi széles csíkokat vágunk belőle.
Tálalás:
Az almás-barackos ragut a tányérokba kanalazzuk. Az omlettpiskóta szeletet a átlósan belehelyezzük, ennek tetjére kerül a 3 jégkrémgombóc. A cukrozott zöldfűszer-leveleket köré rakosgatjuk.
További jégkrémtitkokért, érdekességekért, ínycsiklandó receptekért és izgalmas nyereményjátékokért kattints a www.jegkremdesszert.hu weboldalra!