Hozzávalók:
• 250 g vaj
• 1 tábla (100 g) fehér csokoládé
• 300 g kristálycukor
• 250 ml tej
• 300 g liszt
• 1 kiskanál sütőpor
• 2 kiskanál keserű kakaópor
• 2 tojás
A mokkakrémhez: 2 tábla (2×100 g) tejcsokoládé, 100 g porcukor, 3 evőkanál főzött kávé, 250 ml tejszín, 2 tojás.
A vajat, a fehér csokoládét, a cukrot és a tejet egy főzőedényben olvaszd fel és melegítsd össze, de ne forrald. Kevergesd addig, amíg selymes masszát kapsz, majd tedd félre hűlni.
Amikor kihűlt a fehér csokis massza, akkor szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet, és add hozzá a két egész tojást. Válaszd ketté: az egyik tésztalap fehér marad, a másikba szórd bele a keserű kakaóport, és keverd csomómentesre. Előkészített (vajjal, liszttel kikent) 20 cm-es tortaformában, külön-külön süsd meg a kétféle tésztát. Előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt elkészül. A piskótákat vedd ki a tortaformából, és tedd egy rácsra hűlni.
A krémhez öntsd egy főzőedénybe a tejszínt, alacsony hőfokon melegítsd, dobd bele a darabokra tördelt tejcsokoládét, add hozzá a kávét és a porcukrot. Főzd össze. Tedd félre hűlni, és egy órára tedd be a hűtőszekrénybe.
Amikor jól lehűlt, gépi habverő segítségével verd fel a krémet. A kétharmadával kend meg a felváltva rétegezett piskótákat, a maradék krémmel pedig a tetejét és az oldalát.